Coperta cărții: Adevarul despre Cernobil - eleseries.com

Carte electronică – Adevarul despre Cernobil

Grigori Medvedev

Data publicării: 2022
Categoria: Istorie
Nr Pag: 272
Format: PDF, EPUB, MOBI
Editura: Bestseller
Limba: Romana
ISBN: 9789975117876
Evaluarea cărții: 10.0 / 10 (404 voturi)
Descarcă cartea:

Cărți înrudite cu cartea Adevarul despre Cernobil

  • Dupa sfarsitul istoriei de francis fukuyama | istorie
  • Asta nu e propaganda! de peter pomerantsev | istorie
  • Marco polo. de la venetia la shangdu de laurence bergreen | istorie
  • Rusia secolului xx de michael khodarkovsky | istorie
  • Lebada neagra de pe balaton de romeo couti | istorie

Despre ce este vorba în cartea Adevarul despre Cernobil de Grigori Medvedev? Scurtă descriere

O lucrare incredibila scrisa de un fost inginer-sef la Centrala de la Cernobil despre cauzele si urmarile celui mai mare dezastru nuclear.
La momentul dezastrului de la Cernobil din 26 aprilie 1986, Grigori Medvedev era director adjunct al departamentului industrial din Ministerul sovietic al Energiei care se ocupa de constructia centralelor nucleare. Din moment ce cunostea bine centrala de la Cernobil, Medvedev a fost trimis ca investigator imediat dupa catastrofa.
In carte, autorul ofera o marturie bazata pe multe interviuri, descriind minut cu minut tot ce s-a intamplat, precum si ce nu s-a facut, atat inainte, cat si dupa explozie. Lucrarea examineaza musamalizarea la care au participat numerosi politicieni si tehnicieni. Reactia functionarilor publici la dezastru prezinta foarte clar care pot fi pericolele ignorantei.
Grigori Medvedev a scris o carte extraordinara. Este greu de imaginat ca se va scrie vreodata o relatare mai captivanta a exploziei centralei nucleare de la Cernobil.The New York Times
Grigori Medvedev, specialist in atomica nucleara, a lucrat la Centrala de la Cernobil si a participat ulterior la investigarea cauzelor exploziei de la 26 aprilie 1986. In lucrarea de fata, Grigori Medvedev reconstituie in detaliu evenimentele din acea zi si din cele ce au urmat. El dedica 40 de pagini ultimelor 20 de secunde inainte de explozie. Descrie locatia si comportamentul fiecarei persoane din camera de control si din cladirea reactorului. Ii cunostea personal pe multi dintre acesti oameni si relateaza nu doar ceea ce au facut sau nu au facut, ci si indoielile si temerile lor, deoarece monstrul pe care trebuia sa-l controleze nu a reusit sa raspunda la comenzile lor atunci cand a inceput sa se clatine. Un dans salbatic culminand cu o serie de explozii violente care au distrus un reactor nuclear si au aruncat un nor radioactiv letal pe multi kilometri in jurul centralei.

Carte conexă:  Descarcă cartea Programele partidelor politice: 1918-1946 de marius muresan | istorie

Lasă un răspuns