Cartea Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6 de Gary Chapman

Carte electronică – Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6

Gary Chapman

Data publicării: 2019
Categoria: Psihologia relatiilor. Psihologia cuplului, Psihologie Practica
Nr Pag: 208
Format: PDF, EPUB, MOBI
Editura: CURTEA VECHE
Limba: Romana
Cod: CVE978-606-44-0253-0
Evaluarea cărții: 9.7 / 10 (579 voturi)
Descarcă cartea:

Despre ce este vorba în cartea Cele cinci limbaje ale iubirii. Ed. 6 de Gary Chapman? Scurtă descriere

Potrivit lui Gary Chapman, autorul „Diferitele limbi ale iubirii”, căsătoriile nefericite au adesea o problemă simplă. Dr. Gary Chapman, consilier în căsătorie cu peste 30 de ani de experiență, a enumerat cinci limbaje ale iubirii: contact fizic, cadouri, servicii, timp petrecut împreună și cuvinte de încurajare. Fiecare limbă este abordată individual în carte într-o manieră abordabilă și plină de umor.

Cum învățăm limbajul iubirii partenerului nostru? Putem completa chestionare rapide în carte și apoi le putem aplica la întrebări la care ne putem gândi și aborda pe deplin.

Gary Chapman îi asigură pe cititori că eforturile sale vor fi răsplătite, în ciuda faptului că unii cititori ar putea găsi dificil să iubească un partener de care s-ar putea să ne săturăm. Autorul susține că „dragostea este o alegere. „ Și acest proces poate fi început acum de orice partener.

Tuturor ne pasă de cine suntem și de cei din jurul nostru, indiferent dacă suntem singuri sau ne întâlnim, părinți sau copii și cu toții vrem să ne păstrăm familiile în siguranță.

Extras din „Cele cinci limbi ale iubirii” de autor. Ediția a 6-a. Gary Chapman

Dragostea este bunătate, spun ei. Trebuie să rostim cuvintele pe un ton minunat dacă vrem să ne exprimăm verbal dragostea. Este vorba despre modul în care vorbim. În funcție de modul în care spunem o propoziție, aceasta poate avea două semnificații diferite. Expresia „Te iubesc” poate fi o expresie sinceră a iubirii atunci când este folosită cu bunătate și tandrețe. Cu toate acestea, ce zici de expresia „te iubesc”? „Alterează complet sensul acestor cuvinte. „ Uneori tonul cuvintelor noastre contrazice ceea ce spunem. Trimitem mesaje care au semnificații multiple. De obicei, partenerul le interpretează pe baza tonului vocii, mai degrabă decât a cuvintelor noastre.

O afirmație tonifiată batjocoritoare precum „Mor să spăl vasele în seara asta” nu va fi niciodată luată ca un semn de dragoste. Pe de altă parte, ne putem exprima constructiv durerea, suferința și chiar mânia, transformând-o într-un semn de iubire. O expresie a iubirii care se vorbește pe un ton deschis și blând este „Sunt dezamăgit și rănit că nu te-ai oferit să mă ajuți în seara asta. „ Vorbitorul vrea să-și exprime sentimentele față de cealaltă persoană. Ea se îndreaptă spre îmbunătățirea relației exprimându-și emoțiile. În realitate, ei încearcă să ridice o problemă și să o rezolve. Aceleași cuvinte devin condamnatoare atunci când sunt rostite pe un ton dur și puternic, mai degrabă decât ca o expresie a iubirii.

Modul în care vorbim este foarte important. Un om înțelept a spus odată: „Un răspuns blând tonifiat poate alunga frecvent furia din cale. „ „Nu ar trebui să vorbești pe același ton cu partenerul tău dacă vrei să-i răspunzi cu dragoste, ci mai degrabă pe un ton blând când este irat și țipă la tine două sau trei cuvinte grele. „ Trebuie să luați în considerare ceea ce spune el ca fiind informații despre emoțiile sale.

Carte conexă:  Descarcă cartea Umorul in cuplu de ion pecie | lifestyle, sport, timp liber

Lasă un răspuns